Baba- és gyermekmasszázs

image

A szerető kezek érintése

A babamasszázs egy több ezer éves múltra visszatekintő, hagyományokra épülő, szeretetteljes érintés. Bizonyos ősi kultúrákban anyáról gyermekre szállt az ismerete és alkalmazása. Sok természetközeli népnél még ma is az első naptól fogva masszírozzák az újszülöttet, hogy immunrendszere megerősödjön, a természet elemeivel szemben ellenállóvá váljon.

Mi, nyugatiak, sem szakadtunk el ettől a temészetes igénytől. Az édesanyák sokszor ösztönösen tudják, hogy a babáknak szükségük van az ölelésre, a ringatásra és a simogtásra. Egy szakszerű babamasszázs-technika elsajátításával azonban még biztonságosabbá és örömtelibbé válik az érintés élménye.

A masszázs sokkal többet jelent a babának a puszta testi örömnél. Segít megőrizni az egészségét, testi-lelki jóllétét, a szülőt pedig magabiztosabbá teszi szülői szerepében. Az apák a babamasszázzsal lehetőséget kapnak arra, hogy közelebb kerüljenek gyermekük lelkéhez. A babamasszázs hatásai közül a legfontosabb a szülő és a baba közötti kötődés elmélyülése, a szülői érzések megerősödése.

Célunk, hogy minél többen megismerjék és használják a babamasszázst, illetve a családon belül élvezzék annak hosszútávú jótékony hatásait. A későbbi gyermekkorban is hasznos lehet, ha a masszázs megmarad a mindennapok részének, persze más, az életkornak megfelelő formájában, ám mégis továbbörökítve mindazt, amit a babamasszázs is képviselt egykoron.

Szeretettel várjuk a szülőket kisbabájukkal vagy nagyobb gyermekükkel, és a várandósokat is, akik szeretnék megtanulni a masszírozást még a szülés előtt!